گوشی تلفن ویپ، آی پی فون، تلفن تحت شبکه، IP Phone، تلفن VoIP، تلفن سیپ

 

می خواهیم انواع تلفن های تحت شبکه یا همان تلفن ویپ (IP Phone) را در این مطلب به شکل کامل توضیح دهیم. در واقع این مطلب یه راهنمای کامل و جامع برای خرید و انتخاب تلفن های تحت شبکه و ویپ میباشد. به این نوع تلفن ها تلفن های IP یا تلفن های اینترنتی نیز گفته میشود. فکر میکنم بعد از خوندن این مطلب اطلاعات زیاد و مفیدی در مورد تلفن های تحت شبکه بدست بیارین.

تلفن ویپ

منظور از تلفن ویپ چیست ؟

 

همان طور که از اسم تلفن های تحت شبکه مشخصه این تلفن ها تلفن هایی هستند که میشه اونا رو در بستر شبکه استفاده کرد. بر خلاف تلفن های سنتی که ارتباط خودشون رو با خط تلفن یا مرکز سانترال از طریق کابل مسی و سیگنال های آنالوگ، برقرار میکردند. تلفن های VoIP از کابل شبکه و یا Wifi برای اتصال به شبکه و نهایتا سرور خودشون استفاده میکنند.

 

باید در نظر داشت که شما برای استفاده از تلفن های تحت شبکه نیاز به یک مرکز تلفن IP-PBX و یا یک سرور ویپ دارید. بدون داشتن سرور و یا مرکز تلفن ویپ امکان استفاده از این تلفن ها وجود ندارد. گر چه ممکن است شما از یک شرکت (مثل شاتل، آسیا تک و یا خود شرکت مخابرات) خط سیپ تهیه کنید. در این صورت شما توسط شبکه به سرور آنها متصل میشوید و عملا نیاز به سرور ویپ ندارید. فقط باید تنظیمات مربوطه را روی تلفن IP خود ست کنید.

 

مزایای تلفن های VoIP

 

به واسطه ماهیت تلفن های VoIP، امکانات و مزایای زیادی برای این تلفن ها به وجود می آید. در زیر به چند نمونه از این مزایا اشاره میکنیم.

 

انتقال و جابجایی آسان

 

این تلفن ها میتوان به آسانی در شبکه جابجا یا منتقل کرد. فرض کنید یک کارمند از طبقه دوم یک شرکت میخواهد به طبقه پنجم منتقل شود. در این مورد کافیست تلفن تحت شبکه خود را از روی میز خود بردارد و به پورت شبکه روی میز جدیدش بزند. این در حالی است که در سیستم های کابلی قدیمی کار به این سادگی امکان پذیر نبود.

 

عدم نیاز به کابل کشی اضافی

 

امروزه در تمام شرکت ها وجود کابل کشی شبکه برای تمام کاربران امری اجتناب ناپذیر است. تمام سیستم های کامپیوتری برای اتصال به شبکه شرکت از این بستر شبکه استفاده میکنند. اغلب تلفن های تحت شبکه دو پورت شبکه در پشت خود دارند. یک پورت برای ورود و یک پورت برای خروجدر نظر گرفته شده. شما میتوانید از همان کابل شبکه کامپیوتر برای تلفن خود نیز استفاده کنید. کابل از قسمت ورودی وارد تلفن IP میشود و سپس با یک پچ کورد میتوانید اتصال کامپیوتر خود را به شبکه از خروجی تلفن برقرار کنید. در این حالت نیاز به کابل کشی دوباره برای تلفن نیست. البته باید در نظر داشت برای پروژه های شبکه از تجهیزات و زیر ساخت مناسب و تنظیمات درست و استاندارد بهره گرفت.
 

کاهش هزینه ها

 

این مزیت برای شرکت ها و مجموعه هایی که دارای چندین شعب هستند بسیار مشهود است. اغلب شرکت ها با شعب خود یک بستر شبکه دارند. این ارتباط میتواند از طریق اینترنت باشید و یا یک بستر اختصاصی. از آنجایی که معمولا تجهیزات و امکانات در شعبه مرکزی وجود دارد. شما کافیست از تلفن های VoIP در شعب استفاده کنید. در این صورت هزینه راه اندازی سیستم سانترال در شعب را نخواهید داشت. ضمنا هزینه های جاری شما که به منظور ارتباط تلفنی با شعب تحمیل میشد به صفر میرسد.

 

معایب تلفن های ویپ

 

در کنار مزیت هایی که به آن اشاره شد. تلفن های ویپ معایبی دارند که نمیتوان از آنها غافل شد.

 

 قابلیت اطمینان کمتر و عیب یابی سخت

 

به واسطه انتقال صدا در بستر شبکه، نمیتوان قابلیت اطمینان ۱۰۰ درصد برای این موضوع متصور شد. به دلیل پیچیدگی سیستم های شبکه و موثر بودن عوامل و تجهیزات مختلف در شبکه های بزرگ، و هچنین تبادل اطلاعات در کنار پکت های صدا، ممکن است اختلال در شبکه و متعاقبا در سیستم تلفنی تحت شبکه بوجود بیاید. بخصوص اینکه این شبکه در بستر اینترنت باشد. گر چه با به کار گیری تجهیزات استاندارد و رعایت اصول فنی میتوان تا حد زیادی این مشکلات را مرتفع کرد.

 

امنیت

 

بدلیل اینکه در شبکه ها معمولا دست رسی به اینترنت وجود دارد. امکان هک شدن تمام ابزار های استفاده در شبکه نیز محتمل است. این در حالی است که در سیستم های کابلی قدیمی این مشکل وجود نداشت. به هر حال با استفاده از ابزار های مختلف و کمک گرفتن از متخصصین این حوضه میتوان، امنیت را در شبکه خود بوجود آوریم.

 

انواع تلفن های ویپ و انواع IP Phone

 

تلفن های تحت شبکه را میتوان بر اساس عملکرد و کارایی به چند دسته تقسیم بندی کرد. در زیر به معرفی آنها پرداخته ایم. ضمنا برای هر نوع تلفن ویپ، چند نمونه محصول آورده شده که با کلیک روی آنها میتوانید به قیمت و جزئیات این محصولات دست رسی پیدا کنید.

 

تلفن های کارمندی

 

این تلفن ها، تلفن هایی هستند که امکانات محدودی دارند. از قیمت مناسبی نیز برخوردار هستند. معمولا بیشتر تلفن های یک مجموعه را تلفن های کارمندی تشکیل میدهند. از این رو در انتخاب تلفن های کارمندی تحت شبکه باید به کیفیت و خدمات پس از فروش، دقت لازم را داشت. در زیر چند نمونه از تلفن های IP محبوب کارمندی بازار معرفی میگردد.

 

تلفن های مدیریتی و اپراتور

 

این تلفن ها مطمئنا به دلیل عملکردی که از آنها انتظار میرود دارای امکانات بیشتر و ابزار های مدیریتی و کنترلی لازم هستند. در تلفن های مدریتی علاوه بر کارایی، ظاهر تلفن ویپ نیز باید مورد بررسی و توجه قرار گیرد. در تلفن های اپراتوری تحت شبکه باید ابزار های لازم برای مدریت تماس ها به شکل کامل تامین شود. در زیر چند نمونه از تلفن های مدیریتی پر فروش معرفی میگردد. برای مشاهده لیست کامل این محصولات میتوانید به فروشگاه مراجعه کنید.

 

تلفن های بیسیم IP

 

تلفن های بیسیم IP و تحت شبکه به منظور در دست رس بودن کابران سیار مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا این تلفن ها از تکنولوژی دکت برای اتصال به پایه بهره میگیرند. هستند تلفن های بیسیم تحت شبکه که طریق Wifi به اکسس پوینت و شبکه متصل میشوند. برای پروژه های مختلف با توجه به جزئیات میتوان محصول مد نظر را انتخاب کرد. به این منظور میتوانید با کارشناسان فروش ما ارتباط بگیرید.

 

تلفن های کنفرانسی

 

تلفن های کنفرانسی تحت شبکه برای استفاده در میز جلسات و یا اتاق کنفرانس طراحی شده است. این تلفن ها دارای میکروفن ها قوی و متعدد میباشند. همچنین اسپیکر فون های این گوشی ها به شکل حرفه ای با کیفیت بالا و بلندی صدای مناسب طراحی شده است.

 

تلفن های تصویری ویپ

 

تلفن های تصویری تحت شبکه و VoIP به منظور گرفتن ارتباط تصویری در بستر شبکه مورد استفاده قرار میگیرند. این تلفن ها در تحقق یافتن جلسات غیر حضوری و ویدئو کنفرانس بسیار موثر هستند. اغلب مدیران برای کنترل عملکرد کارمندان نیز میتواندد از این تلفن ها بهره ببرند.

 

پارامتر های مختلف در انتخاب تلفن VoIP

 

در ادامه مطلب به تشریح پارامتر های مهم در انتخاب یک تلفن ویپ میپردازیم. شما بعد از مطالعه این قسمت میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

 

تعداد لاین

 

در واقع تعداد لاین و یا خط در تلفن های ویپ برای پاسخگویی همزمان چند خط تعریف میشود. مثلا وقتی گفته میشود که این مدل تلفن IP دارای ۳ لاین میباشد. یعنی سه دکمه بر روی این تلفن تعریف شده است که عملکرد لاین را برای کاربر دارد. مثلا در تلفن ۱۶۳۰ گرند استریم ۳ دکمه در سمت چپ صفحه نمایش وجود دارد که میتوان ۳ خط IP برای آن تعریف کرد. کاربر میتواند در حالی که با یکی از خطوط صحبت میکند، تماس خطوط دیگر را روی صفحه نمایش مشاهده کند. میتواند تماس را Hold کند و به خط دیگر پاسخ دهد و دوباره به تماس اول برگردد. در واقع در این حالت امکان پاسخ گویی همزمان ۳ خط را خواهد داشت.

 

تعداد اکانت سیپ

 

داشتن امکان ریجیستر کردن چند اکانت سیپ روی گوشی های ویپ و تحت شبکه، به منظور اتصال این گوشی ها به سرور های مختلف به شکل همزمان میباشد. این عملکرد برای اپراتور ها و یا کاربر هایی کارایی خواهد داشت که میخواهند همزمان پاسخ گوی تماس های ورودی از سرور های ویپ مختلف باشند. امکان استفاده از این آپشن برای تعریف سرور جایگزین به هنگام پیدا شدن مشکل در سرور اول، هم وجود دارد.

 

پورت گیگ

 

اگر در شبکه مجموعه شما احتمال جابجایی حجم بالایی از دیتا وجود دارد و اگر سرعت شبکه برای شما حائز اهمیت است. مطمئنا باید تمام ابزار های استفاده شده در شبکه پورت های ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ یا همان پورت گیگ داشته باشند. در زیر چند نمونه از تلفن های تحت شبکه و ویپ که دارای پورت گیگ میباشند و قیمت مناسبی نیز دارند معرفی میشود.

 

اتصال از طریق Wifi

 

اتصال از طریق شبکه برای تلفن های VoIP که درست رسی به کابل شبکه برایشان مقدور نیست کارایی دارد. این تلفن ها معمولا در شرایط خاصی استفاده میشوند. به این ترتیب نیاز به کابل کشی شبکه برای این تلفن های تحت شبکه، وجود ندارد. چند مدل از این تلفن ها خدمت شما معرفی میگردد. برای اطلاع از جزئیات و قیمت میتوانید رو آنها کلیک کنید.

 

دکمه های قابل تعریف BLF

 

این عملکرد برای کسانی که به شکل مداوم با شماره های خاصی در ارتباط هستند میتواند بسیار مفید باشد. با استفاده از این دکمه ها شما میتوانید با فشار دادن یک کلید با داخلی مورد نظر و یا خط مورد نظر ارتباط بگیرید. همچنین چراغ های پیش بینی شده روی این دکمه ها میتواند شما را از وضعیت داخلی تعریف شده با خبر کند. این امکان میتواند برای مدیرانی که میخواهند عملکرد کارمندان خود را کنترل کنند مفید خواهد بود. در زیر به معرفی چند نمونه از تلفن های تحت شبکه که دکمه های BLF دارند، می پردازیم.

 

برند های مطرح در حوضه تلفن های تحت شبکه یا IP

 

به واسطه محبوبیت سیستم های تلفنی تحت شبکه برند های قدیمی زیادی وارد این حوضه شده اند و برند های جدید زیادی هم در راستای تولید تجهیزات ویپ به وجود آمده اند.

 

از جمله برند های محبوب در این حوضه را میتوان در لیست زیر پیدا کرد:

 

سیسکو Cisco

 

برند آمریکایی و محبوب در تولید تجهیزات شبکه است. کیفیت و کارایی این برند بر کسی پوشیده نیست اما به دلیل قیمت بالای این تجهیزات، اغلب تلفن های ویپ این برند به شکل استوک (دست دوم)، تعمیری و یا ریفربیشد وارد بازار ایران میشود. به دلیل نبود مرکز معتبر برای خدمات پس از فروش، ما این تجهیزات را توصیه نمیکنیم. بخصوص در حوضه تلفن های ویپ که به واسطه دست کاری در فریمور و نرم افزار گوشی های تلفن IP عملکرد درست آنها مختل میشود.

 

گرند استریم Grandstream

 

برند گرند استریم یک برند نسبتا تازه تاسیس و آمریکایی است که در حوضه تولید تجهیزات VoIP در سطح جهانی فعالیت میکند. این برند جایگاه بسیار مناسبی در میان رقبای خود دارد. تجهیزات بروز و امکانات جدید، طراحی زیبا، قیمت مناسب و داشتن رنج وسیعی از تجهیزات امنیتی و تلفنی در لیست تولیدات خود باعث شده Grandstream به یک نام محبوب و قابل اعتماد در این حوضه تبدیل شود.

 

آوایا Avaya

 

آوایا نیز به عنوان سومین برند آمریکایی در حوضه خدمت شما معرفی میشود. تجهیزات ویپ و مرکز تلفن های این برند نیز امکان پوشش ظرفیت های مختلف را برای کاربران خود فراهم میکنند. این برند به دلیل داشتن قیمت بسیار بالا برای تلفن های تحت شبکه و ویپ خود، و به دلیل تحریم های موجود نتوانسته در ایران محبوب شود.

 

پاناسونیک Panasonic

 

پاناسونیک قطعا محبوب ترین برند در حوضه مرکز تلفن های سنتی در ایران است. این برند ژاپنی در سالهای اخیر توانسته است با بروز کردن امکانات سیستم های تلفنی خود در میان رقبا جا باز کند. تلفن های تحت شبکه سری HDV و UT پاناسونیک، پروتکل سیپ را پشتیبانی میکنند و از کیفیت کارایی و قیمت مناسبی نیز برخوردار هستند. شما میتوانید این تلفن های ویپ را در تمام سیپ سرور های استاندارد استفاده کنید.

 

یالینک Yealink

 

برند یالینک یک برند چینی است. این برند توانسته با ابتکار به عمل در تولید محصولات با کیفیت و کار آمد در حوضه تجهیزات ویپ، نسبت به دیگر رقبای چینی خود پیش بگیرد. این برند رنج وسیعی از محصولات در حوضه تلفن های IP دارد. همچنین در بازار های جهانی از محصوات این برند استقبال گسترده ای صورت گرفته است.

 

برندهای دیگری همچون، فنویل، نیوراک، هواوی، سنگوما هم در این عرصه فعالیت دارند. ولی هر کدام فقط بخش بسیار کوچکی از سهم بازار ایران را پوشش میدهند.

تلفن ویپ

تلفن ,های ,  ,شبکه ,تحت ,ها ,تلفن های ,تحت شبکه ,این تلفن ,های تحت ,تلفن ها

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


هادی علایی آپ روید دان dekt مطالب اینترنتی Tiffany's receptions valedin-movafagh مرکز تخصصی آموزش شبکه و ویپ دانلود آهنگ جديد ايراني dr-iranmanesh Daryl
دزدگ